e-Sword programul Biblia de instalat în computer (funcționează offline în Windows și OS) și instalare de traduceri suplimentare ale Bibliei



      
   Vă prezint cunoscutul program de studiu al Bibliei E-SWORD, apreciat ca cel mai folosit. Se instalează în computer și apoi nu necesită conectare la internet (decât pentru downloadare resursele folosite).
   Luați de pe sait fișierul de instalat (setup) care are aproximativ 55 MB, dați clic pe el și îl instalați (de preferință creați în Programe un dosar nou în care să îl instalați, de exemplu cu numele E-sword Biblia, pentru că nu îl crează singur și pune componentele aiurea).

   Dați clic pe Options, apoi Language și alegeți limba română. (Apoi puteți alege mărimea literelor, ca să se vadă bine).
 
   După ce s-a schimbat în limba română (sau ce limbă doriți), dați clic pe Descarcă și pe ce doriți. Vă apare a doua fereastră:
    Alegeți (pe cele cu albastru) din listă (cele cu negru le aveți deja), cele alese vă vor apare jos în listă (Biblii, hărți etc). Ca să pornească descărcarea dați clic sus în meniu pe Download și pe Start. Ce Biblii să alegeți, vedeți mai jos:
   Ca să vedeți ce traduceri să luați, v-am pus imaginea cu câteva, după ce le-am luat (dați clic pe Compară ca să le vedeți așa): sunt numai 3 (deocamdată) Biblii în limba română (Cornilescu, Fidelă și ortodoxă), dar puteți lua în limba greacă și ebraică (ca să vedeți originalele). Cele care au semnul + la sfârșitul numelui sunt mai mari și cuprind și informații despre cuvinte (dicționar).
 
   Dați clic sus pe B ca să vă apară numai textul (încercați și celelalte butoane).
 
   Dați clic pe traducerea dorită și pe verset, apoi pe Compară, ca să apară în mai multe traduceri.

   Sau dați clic pe Paralel și vă apar textele pe coloane, apoi puteți alege în fiecare coloană ce traducere doriți (mai multe sau mai puține).
   Puneți săgeata mausului pe numărul cuvântului dorit (unde este posibil) și vă apare tradus în engleză.
 

   După ce instalați TSK Treasury of scripture knowledge Cross References și vă apare în E-sword la comentarii, dați clic pe el (ca să îl alegeți, dacă aveți mai multe) vă afișează trimiteri (sunt cu cuvinte în engleză, dar vă trimite la versete în limba română din Biblia afișată). Este suficient să puneți săgeata mausului pe trimiterea respectivă și vă apare textul trimiterii (uneori pot fi mai multe versete).
 
   Cu clic pe săgeata în jos se deschide fereastra Istorie (poate fi lăsată deasupra sau închisă) cu versetele văzute până atunci. Puteți da clic pe unul din versete și vi-l afișează în text.

  
   În stânga puteți deschide Cărțile și capitolele Bibliei, Jurnal și notițe (editor de text) și Dicționare.
 
   Vi se oferă și Jurnal, în care puteți deschide un calendar lunar (și să alegeți ziua și să schimbați luna afișată).

  
   Pe sait există demonstrații online. Explicații. User s Guide (pdf în engleză) pentru versiunea 10.4. 

    Instalarea unor Biblii suplimentare în E-Sword

   Actualizare: Există module ale Bibliei (traduceri) în plus pentru e-Sword față de cele pe care le puteți descărca direct în program și pe care le puteți lua de aici Biblia.pentruviata.ro, sunt Cornilescu corectată RCCV, Varianta Actualizată BVA și GBV2001. Le-am descărcat pe toate 3, le-am dezarhivat (sunt arhivate, dacă dați clic pe fișierele .exe le dezarhivează pe fiecare în fișiere .bblx).
   Dați clic în meniul e-Sword pe Opțiuni, apoi pe Resurse și vă apare jos o nouă fereastră în care jos scrie Resources Location și vă arată dosarul (folderul). Am căutat în computer acel folder și fișierele cu Biblii .bblx le-am pus acolo (la mine este pe discul (partiția) cu Windows C:\program ...\ , sunt puse cam alandala, nu într-un folder E-Sword (ar fi fost bine să îl creez manual la instalare și să îl instalez în el, dacă aș fi știut că nu îl face singur) sau le puteți dezarhiva direct în acel folder.
   La repornirea programului e-Sword s-au încărcat și au funcționat bine din prima încercare (vă apar în ordine alfabetică).

   Să vă fie de folos și să îi aduceți și pe alții la Domnul!

3 comentarii:

Anonim spunea...

My brother suggested I might like this website.
He was entirely right. This post truly made my day.
You cann't imagine simply how much time I had spent for this
information! Thanks!

pbnp spunea...

Be blessed, you and your brother! I'm glad it is useful for you.
I hope this blog and pbisnp.blogspot.com will be helpful for you!

pbnp spunea...

Vedeți și programul BPBible, care are multe Biblii. Le puteți instala pe amândouă și vedeți care vă place.
http://pbisnpdownload.blogspot.com/2019/01/biblia-offline-cu-programul-bpbible.html

Trimiteți un comentariu