Biblia audio offline (o puteți descărca în computer, telefon sau tabletă) și online

   De aici puteți lua aplicația WordProject Biblia audio în mai multe limbi, alegeți limba română, apoi puteți descărca capitolele audio.
  
-------------------------------------------------------------------------------
  Unii ați cerut în comentarii la o aplicație, Biblia audio citită cu o voce plăcută; am găsit-o dar ocupă foarte mult loc. În următoarele săptămâni o voi prelucra, să pot să v-o pun la dispoziție (în fișiere care să nu fie exagerat de mari, mai ales că au apărut noi codecuri audio). Actualizare: nu merită codată, deoarece înregistrarea sună prost (prost făcută), nici nu am encoderul nou funcțional cu care să prelucrez.
-------------------------------------------------------------------------------
(Am înlocuit în această postare, prima dintre acestea deoarece era făcută în stilul ”râvnă fără inteligență”, la 128 și 320kbps stereo degeaba, exagerat de mare (mai mult de 2 MB minutul), inutil pentru voce vorbită, de cineva care chiar dacă o fi având studii tehnice, nu știa ce face.).
-------------------------------------------------------------------------------
   Actualizare: înlocuiesc prima variantă (despre care am scris în această postare) cu Biblia audio postată aici pegma.ro, se pare că saitul a fost făcut special numai pentru Biblia audio (nu vă mai postez audio, pentru că o puteți asculta acolo). O puteți asculta direct online sau o puteți descărca pe cărți (VT) și pe capitole (NT), dacă dați clic pe cele 3 puncte din playerul care apare pe sait. 
- Vechiul Testament este pe cărți (toată cartea), cred că este vocea de la o Biblie de mai jos. Exemplu de fișier audio: cartea Neemia are 1oră1minut, ocupă 21MB, rata de biți constantă 48kbps, mono, frecvența de eșantionare 32kHz.
- Noul Testament, citit în mod artistic, este postat pe capitole. Exemplu: Evanghelia după Matei, capitolul 5 are 7minute25secunde, fișierul are 4MB, mono, frecvența de eșantionare 44100 Hz,  rata de biți variabilă 74kbps (în sfârșit cineva a reușit să pună ceva cu rată de biți variabilă, felicitări!).
-------------------------------------------------------------------------------
   Pe Melhisedec sunt mai multe traduceri ale Bibliei și Biblia audio.
- BIBLIA AUDIO CU CITIREA NUMĂRULUI VERSETULUI
Traducerea Dumitru Cornilescu, 1925, în care sunt citite numerele versetelor, audio mp3, în format arhivă zip, 1176 MB
Am pus aici  ca exemplu fișierul cu capitolul 3 din Ioan, cu numele:
Romanian-Biblia_Traducerea_Dumitru_Cornilescu_1925_Cu_Citirea_Numarului_Versetelor_MP3  43003-Ioan_Capitolul_03  32kbps 7min 1,6MB.mp3
- BIBLIA AUDIO STANDARD, Traducerea Dumitru Cornilescu standard corectată, 1921, audio mp3, în format arhivă zip, 1084 MB
- BIBLIA AUDIO PENTRU THEOPHILOS - STANDARD, Traducerea Dumitru Cornilescu standard, 1921, audio mp3, în format arhivă zip pentru programul gratuit de studiu biblic Theophilos, 995 MB
-------------------------------------------------------------------------------
    Biblia audio se poate descărca și de pe intercer. Vorbitor: Alexandru Sorin Farc (se pare că acest vorbitor apare în mai multe Biblii audio, probabil sunt copiate una după alta, din aceeași sursă), sursa: Gaius Maximus, Romania
Au pus Biblia comprimată .zip în 3 părți:
  01. Biblia audio - [GENEZA - 2CRONICI]   440,0 MB
  02. Biblia audio - [EZRA - MALEAHI]  181,9 MB
  03. Biblia audio - [MATEI - APOCALIPSA]   203,1 MB
Sunt 70 fișiere, ocupă în total (decomprimate în mp3) 1,7 GB.
Este și pe cărți, puteți vedea mărimea fiecărui fișier. Puteți asculta fiecare carte online sau o puteți descărca direct în mp3:
 
   Dați clic pe cartea dorită și se deschide un player unde o puteți asculta. Dacă dați clic pe cele 3 puncte o descărcați în .mp3.
Sunt puse cărțile întregi, nu pe capitole, deci mai greu de căutat capitolele. Ca exemplu am pus fișierul audio aici (același link ca mai sus): intercer  40.Matei  48kbps 2h40min 55MB  primele 5 minute.mp3

   Aceste fișiere audio sunt mai mici, fiind comprimate la 32 sau 48 kbps (rată constantă de biți) ocupă foarte puțin loc (0,24 sau 0,33 MB minutul), suficient pentru vorbire. Cu excepția celei cu media ratei variabilă de 74 kbps.
-------------------------------------------------------------------------------
   Pe saitul WordProject puteți citi Biblia și să o ascultați în același timp online și o puteți descărca pentru ascultare offline, dați clic sus în meniu pe Biblia audio sau aici. Este bună și pentru misionari (conține audio în mai multe limbi) și pentru studiu (are și limba greacă).

   Vedeți în meniul de sus și altele interesante!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu