Felicitări de făcut pentru Ziua mamei (8 Martie sau ziua de naștere)


   Luăm un carton A4 și îl tăiem în două. Din 30 x 20 cm obținem două bucăți 20 x 15 cm. O bucată o îndoim în două, ca să obținem o felicitare. Fiecare pagină a felicitării are 10 cm (lățimea) x 15 cm (înălțimea).
   Vrem să facem flori din hârtie, care să se potrivească cu această lățime (să nu fie prea mari și să nu încapă), deci cam de 9 cm diametru.
   Dați clic pe imaginile de mai jos, ca să le vedeți mai mari, apoi dați clic pe fiecare sau le puteți schimba cu săgețile tastaturii ← → .

  Cum se face floarea din hârtie
   O coală colorată A4 se împarte în 3x2 = 6 pătrate, fiecare cu latura de 10 cm. Am încercat întâi cu o coală albă:
   
    
   Am îndoit pătratul în două, apoi la fel am îndoit dreptunghiul obținut. Am obținut un pătrat mic, pe care l-am îndoit pe diagonală. Am obținut un triunghi, din care voi decupa floarea:
  
   Vârful de sus este tăiat afară. Liniile verde și roșie trebuie să fie egale, ca să fie floarea simetrică. Se decupează după linia roz. 
 
   În prima imagine, iese un cerc, iar în a doua o floare. 

Puteți scurta liniile verde și roșie și să ridicați mijlocul liniei după care tăiați, va rezulta o margaretă.
  
   
   Puteți desena petalele pe fiecare floare sau puteți decupa și flori mai mici, pe care să le lipiți peste cea mare (să iasă o floare compusă):
 
   Floarea mijocie este redusă la 75 % din prima, cea mică la jumătate.
      
   Puteți pune mai multe culori, în funcție de ce culori de hârtie aveți la dispoziție. Pe fond închis, prima floare se potrivește deschisă și invers, dar puteți face și altfel.
   Cu un perforator, perforați o hârtie colorată și obțineți cercurile colorate pe care le lipiți în centrul florii.
   Aș alege culori calde: felicitarea din carton bordo și florile cu roșu, portocaliu, roz, galben etc.

  Cum se face o lalea din hârtie
 
   Din hârtie colorată se decupează floarea (aveți grijă să nu fie prea mare și să nu încapă în felicitare). Sau din hârtii de culori diferite decupați mai multe lalele (3 sau 5), mai mici (de 4 cm) și le suprapuneți puțin pe felicitare.
  
   Eventual faceți un șablon pentru lalea, dintr-un carton. Dacă aveți, lipiți și o fundiță (de Crăciun erau de vânzare). Dacă nu, o luați pe cea de jos și o imprimați. Lipiți și niște inimioare și un mesaj.
   Dacă faceți pentru biserică și trebuie câteva zeci de felicitări, pe fiecare o puteți face puțin diferită de celelalte!

  Ajutoare
         
   Puteți lua (dați clic pe imagine, vă apare mare, apoi Save as ... și o luați) laleaua cu contur roșu de mai sus, inima și fundița și să le scoateți la o imprimantă color (mai multe inimi, lalele pe o coală, ca să vă ajungă). 
   V-am făcut o coală A4 cu multe fundițe, pentru imprimat, la 1600 pixeli (înălțimea). În prima, fundițele ies cam de 4 cm fiecare, în a doua cam de 5 cm, alegeți cum vă plac. Prima imagine este în fișier png (calitate mai bună), dacă nu o puteți imprima o luați pe a doua (fișier jpg).
   Spor la lucru!
   Pentru mai multe felicitări de colorat, de făcut și de imprimat, cântece și poezii creștine, dați clic aici sau sus în meniu pe Ziua mamei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu