Folosirea telefonului (tabletei) ca player audio pentru fișierele video

   Am arătat aici cum puteți lua videoclipuri. 
   Pentru cei care mergeți în excursii sau alergați sau pedalați pentru cauze bune ca aici și doriți să ascultați muzica (din videoclipuri) în timpul mersului fără să se descarce prea mult acumulatorul (dacă nu este disponibilă o sursă de încărcare), sau faceți altceva și doriți numai muzica (pe fundal), se poate așa: într-un player video (de exemplu VLC), faceți playlist cu videoclipurile muzicale și apoi există posibilitatea ascultării lor doar audio (fără imagine), am arătat aici cum.
  
   În VLC se poate deschise lista cu toate videoclipurile, cu cele dintr-un dosar sau cu cele puse în playlist. Am deschis un dosar (opțiunea este în stânga sus), a afișat lista cu conținutul, am pornit un videoclip și am ales redarea audio. A apărut playerul audio, o bandă în partea de jos a ecranului. Am atins banda și s-a deschis playerul audio mare, pe ecran orizontal: o imagine din videoclip în stânga și lista în dreapta. Poate reda în continuare videoclipurile, cu ecranul stins. V-am arătat acest mod de funcționare deoarece este extrem de economic față de redarea cu imagine (care este inutilă uneori): nu este folosit procesorul grafic (video) GPU, este luată doar partea audio din fiecare videoclip și decodată (nu există decodare video), nici nu este aprins ecranul (la lumina puternică de afară, trebuie iluminat puternic și consumă mult). 
   Chiar și redarea videoclipurilor luate în memorie este mai economică decât redarea de pe internet (unde necesită conexiune, care consumă și ea), iar redarea doar audio este mult mai economică (consumul este mult mai redus), de mare folos de exemplu în excursii sau oricând aveți altceva de făcut și nu stați cu ochii la ecran și nu aveți la îndemână o sursă pentru încărcare (descărcarea acumulatorului este mult mai lentă).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu