Thomas Kempis - Urmându-L pe Cristos (Imitatio Christi)


   Au fost câteva traduceri în limba română, aceasta este una dintre ele. O găsiți și aici etc, există și varianta ușor de descărcat (pdf). Pentru descărcare, căutați Kempis Urmarea lui Hristos, Imitațiunea lui Cristos pdf.
  De pe Wikipedia:
”Thomas a Kempis s-a născut prin anii 1379-1380, în localitatea Kempen, din actualul land german Renania de Nord-Westfalia, în Arhidieceza de Köln.
   La mănăstirea Sint-Agnietenberg bij Zwolle / Sfânta Agnes de pe Munte, de lângă Zwolle, Thomas a dus o viață liniștită și modestă, împărțindu-și timpul între exercițiile de devoțiune, scriere și copiere, educația și pregătirea novicilor. A copiat Biblia, în patru exemplare. Învățăturile sale erau foarte citite, iar lucrările sale abundă în citate biblice.
   Thomas a Kempis este autorul unui mare număr de scrieri spirituale, dintre care, cea mai cunoscută este Imitatio Christi. Această lucrare a avut o răspândire remarcabilă, în limba latină ori în traduceri, în lumea întreagă, mai ales după inventarea tiparului.
   Viața lui este caracterizată prin cuvintele: „În toate lucrurile am căutat pacea și n-am găsit-o nicăieri decât în cărți și în retragerea din lume.”
   Thomas a Kempis a murit la 24 august 1471, în mănăstirea de lângă Zwolle, unde a fost înmormântat. În timpul reformei protestante, mănăstirea a fost distrusă, iar rămășițele pământești ale lui Thomas a Kempis au fost transferate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu