Biblia în format .pdf (puteți găsi ușor capitolele)

   Aici v-am pus mai multe Biblii în pdf (le-am luat și eu din mai multe locuri, scrie în fiecare cine a tradus-o). V-am prezentat și Biblia_Cornilescu_(cu referinte-pe_carti).chm care este în acest link, la care funcționează și trimiterile, dar este numai pentru Windows (vedeți aici descriere). 
   Unii care nu văd bine sunt ajutați dacă pot citi Biblia pe ecran luminos, mai ales dacă este ecran mare, de aceea v-am pus mai multe Biblii, pe care vi le prezint. Sunt potrivite și pentru cei care nu au nevoie de programe și aplicații de studiu (complicate, nu le știu folosi). Vedeți jos link la o postare unde v-am scris cum să curățați memoria tefonului sau tabletei. 
  
   BibliaRo Cornilescu  cu salt la capitole.pdf    6,16 MB
   (dați clic pe imagini ca să le vedeți mărite, apoi pe fiecare imagine, sau le puteți schimba cu săgețile tastaturii ← →)
   Numai dacă downloadați fișierul (în computer sau tabletă) și doar dacă îl deschideți cu Adobe Reader (nu cu altele), puteți să dați clic pe capitolul căutat și vi-l afișează imediat (nu funcționează acolo unde este stocat, în link). De asemenea, puteți reveni rapid la cuprins. Dați clic pe GO și vă trimite la cartea din Biblie dorită, apoi dați clic pe capitol și vi-l afișează. Vă puteți întoarce la capitole cu RETURN și la cuprins cu RETURN de sub numerele capitolelor.
   În partea de sus puteți alege mărimea (zoom), cel mai bine alegeți potrivirea pe lățimea paginii.
   Nu are trimiteri.
----------------------------------------------------------------

   Biblia Cornilescu tiparita SBR  se vad 2 pagini  cu rosu  9,24 MB, traducerea Cornilescu revizuită ortografic, cu trimiteri scrise (practic arată ca cea tipărită; nu sare la trimiteri). Cuvintele Domnului Isus sunt scrise cu roșu. Puteți mări textul, ca să fie ușor de citit. Funcționează căutările (vedeți în imagine textul evidențiat), cu diacritice (apăsați CTRL și S și introduceți textul căutat).  În realitate, în pdf se vede mult mai mare decât în imagine. (Se văd două pagini deodată, o recomand pentru ecrane mai Mari).
    Fără salt direct la carte și capitol. Puteți introduce numărul paginii dorite sus în Adobe Reader. Vedeți pagina la început, la cuprins și o introduceți cu o corecție, adăugați 8 la numărul paginii dorite.
      La urmă sunt materiale ajutătoare (pagina 1233 fără să necesite corecție):
- Plan de citire a Bibliei într-un an (pg. 1235)
- Dicționar (pg. 1238)
- (Lista de cuvinte corectate, actualizate pg.1242)
- Minunile făcute de Domnul Isus (pg. 1250)
- Pildele Domnului Isus (pg. 1252)
- Unități de măsură din Biblie: greutăți, capacități, lungimi, monede (pg. 1252)
----------------------------------------------------------------
   Biblia Cornilescu tiparita SBR  cu rosu  4,87 MB (Securizată, nu puteti copia textul), aceeași ca mai sus dar se vede numai o pagină pe ecran (o recomand pentru ecrane mai mici), aceleasi Materiale ajutatoare ca cea de mai sus, fără salt direct la carte și capitol (dar puteți introduce numărul paginii dorite sus în Adobe Reader).
----------------------------------------------------------
   Biblia Cornilescu 2001 GBV note subsol si trimiteri  12,3 MB - o recomandNu are lățime foarte mare, nu necesită ecran mare.
  
   Are salt la cartea și capitolul dorit (puteți alege din lateral).
----------------------------------------------
   Biblia BVA  10,7 MB  Are salt la carte și capitol (ca Biblia de mai sus), cuvintele Domnului Isus sunt scrise cu roșu, fără trimiteri.
------------------------------------------------------
 
   Biblia NTR 2006  cu salt la carte    Noua Traducere 7,17 MB
Puteți alege din lateral cartea dorită.
-------------------------------------------------------
   Biblia fidela 4 2014   6,93 MB     ediția a patra (are lățime mică)
-------------------------------------------------------
   Pentru mai multe Biblii dați clic sus în meniu pe Biblia.

Aici v-am arătat cum să curățați memoria telefonului (tabletei), ca să faceți loc pentru aplicații sau Biblii și cărți în pdf.

 
  Aici v-am arătat cum puteți căuta în aceste fișiere pdf (un text, un capitol, pagina la care ați rămas etc).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mulțumesc! E o muncă extraordinară, sper să fie răsplătită.

Adrian spunea...

Cu plăcere. Mulțumesc pentru apreciere.
Să vă fie de folos!

Trimiteți un comentariu